AJANKOHTAISTA
Joulun poikkeukselliset treeniajat
Tiina Korhonen voittoon
Juho Laitiselle hopeaa SM-kisoista

 

KUOPIO FIGHTER CLUB

etusivu / tietoa seurasta

harjoitusajat
treenisali
ohjaajat / yhteystiedot
ottelijat
ottelutulokset

POTKUNYRKKEILY
tietoa lajista ja lajiliitosta
AJANKOHTAISTA
ajankohtaista
PERUSKURSSI
tietoa kurssista
MUUTA
keskustelu
linkit

kuvia
ruokavaliosta
palaute


 


Potkunyrkkeilyä on harrastettu maassamme 1970- ja 1980- lukujen vaihteesta.

Ensimmäinen peruskurssi pyörähti käyntiin pääkaupungissa vuonna 1980. Laji levisi nopeasti Etelä- Suomen suurimpiin kaupunkeihin, mm. Tampereelle ja Turkuun.

Potkunyrkkeily sopii kaikenikäisille, -tasoisille ja -kuntoisille harrastajille. Lajia onkin kehitetty koko ajan vastaamaan entistä paremmin kuntoilijoiden ja kilpailijoiden tarpeita. Potkunyrkkeily sopii kaikille, jotka eivät halua päästää kroppaansa helpolla. Monipuoliset harjoitukset pitävät mielen virkeänä ja kilot kurissa. Voima, kestävyys ja tasapaino joutuvat koetukselle eikä liikkuvuuttakaan jätetä harjoittamatta.

Potkunyrkkeilyn aloittamiskynnys on matala, aiempaa kamppailukokemusta ei tarvita ja harjoittelu on nousujohteista. Potkunyrkkeily on pelkistetyn tehokasta, sillä laji on alkuaan kehitetty täyskontaktiurheiluksi.

Kunto- ja kilpaurheiluna laji sopii yhtenäisesti sekä pojille, että tytöille. Laji sopii myös itsepuolustuksen harjoitteluun, sillä väistöjen, torjuntojen, suojauksen ja liikkumisen harjoittelu on olennainen osa potkunyrkkeilyä. Katutappelijalle laji ei sovi, sillä väärinkäytökset merkitsevät välitöntä seurasta erottamista. Seuramme toimiikin yhteistyössä poliisin kanssa, minkä ansiosta väkivaltarikolliset eivät edes pääse lajin pariin.


Potkunyrkkeilyliitto

"Suomen Potkunyrkkeilyliitto perustettiin 15.1.1994 ja merkittiiin Yhdistysrekisteriin samana vuonna. Opetusministeriö ja valtion liikuntaneuvosto myönsivät Suomen Potkunyrkkeilyliitolle valtionapukelpoisuuden keväällä 1996.

Suomen Liikunta ja Urheilun (SLU) jäsenyyden liitto saavutti kesäkuussa 1996. Suomen Potkunyrkkeilyliitto on kaikkien merkittävien kansainvälisten potkunyrkkeilyn kattojärjestöjen jäsen."

Lue lisää potkunyrkkeilyliiton sivuilta


 


 

Kuopio Fighter Club